top of page
  • Foto van schrijverStudio Ruimte

Natuurlijke stuc


Wat hebben we met een mooi product mogen kennismaken: natuurlijke stuc van American Clay. Ze ogen prachtig en broos, maar zijn zeer stevig, gezond en praktisch. Het is niet goed terug te zien op foto's, maar de kleuren en de structuur... wat ademt dit mooi in het zonlicht. Een product dat ik je aanraad om 'live' te bekijken. Het ademt natuur!

Tijdens ons bezoek hebben we het materiaal mogen uitproberen en verschillende soorten afwerkingen bekeken. Zo kun je ze glad afwerken of ruw, of daartussen in. Je kunt effecten creëren waarmee je de indruk van zeer oude muren nabootst.

POSITIEVE PUNTEN:

* Deze muur draagt bij aan een gezonde luchtkwaliteit in je huis. Ze zijn daarom uitermate geschikt voor mensen met astma.

* Er zitten geen giftige stoffen in het materiaal (vele andere afwerkingen namelijk wel)

* Je kunt het gebruiken in de badkamer (exclusief de doucheruimte).

* Doordat het materiaal vocht opneemt en weer afstoot kan er geen schimmelwerking ontstaan op het materiaal.

* Het materiaal dempt geluid. Volgens de NRC (Noise Reduction Chart) dempt het beter dan gips en iets minder goed dan tapijt.

- Gips:0,5

- American Clay: 0,10

- Tapijt: 0,15

* Stof en vuil heeft minder vat op de muur dan verf.

* Wanneer er een stukje beschadigd is kun je het gemakkelijk repareren zonder dat je verkleuring ziet (TiP: bewaar dus een beetje van het materiaal).

* Het materiaal is kleurvast. Je ziet dus geen verkleuring wanneer er ergens jaren lang een schilderij heeft gehangen en je dit weg haalt.

LET OP:

* Hoeken van muren worden verstevigd met jute. Dit betekend dat de hoeken enigzins ronde vormen hebben.

* De muur kan op verschilende wijzen afgewerkt worden. Met een spaan of een spons. Dit heeft effect op de kleur en het relief van de muur.

* De stevigheid van de muur wordt mede verwezenlijkt door de kunde van de stucadoor. Neem dus een stucadoor in de arm die hier aantoonbaar ervaring mee heeft.

* De muur moet behangklaar zijn. Er komt een laag van 2 mm stuc op. Let er dus op dat de wand goed glad/strak is afgewerkt.

* American Clay kan niet op een ondergrond van hout gestuct worden, vanwege uitdroging.

PRIJS:

Je kunt denken aan een richtprijs van 60 tot 80 euro per m2. Deze richtprijs is inclusief de arbeidskosten van de stucadoor. De materiaal(richt)prijs zelf ligt rond de 25 euro per m2.

Wij wensen u veel plezier, comfort en genot in uw ruimte!

Comentários


bottom of page