top of page
  • Foto van schrijverStudio Ruimte

2TEC2 & Kortrijk interieur


2TEC2 FABRIEKSBEZOEK

Op uitnodiging van 2tec2 zijn we geheel verzorgt naar hun fabriek en de interieurbeurs gebracht.

Het van oorsprong familiebedrijf 2tec2 kijkt naar datgeen dat er nodig is aan eigenschappen in de markt en reageert daarop. Zo hebben zij bijvoorbeeld de backing veranderd, zodat de akoestiek beter wordt in de ruimte. De sales persoon die ons te woord stond vertelt vol passie over alle inns and outs in de productieruimte. Computergestuurde weefgetouwen sturen ruim honderd van de onderstaande draden aan per apparaat.

Deze korrels op mijn hand zagen we draden worden in de fabriek. Vervolgens werden de draden op een grote 'spoel' gespannen om uiteindelijk door een weefmachine tot een mooie, sterke, en praktische vloervinyl geweven te worden.

Het is de moeite waard om hun collectie te bekijken. Een zeer duurzaam product door hun lange levensduur. Veel materiaalstromen binnen de productielijn zijn circulair. De mensen worden intern opgeleid en ze doen er veel aan om deze mensen binnen het bedrijf te houden. Mensen, werkend in de textiel zijn schaars in de omgeving en ook de opleiding voor textiel is verdwenen. Wellicht heeft dit de oorsprong van het beleid, maar ergens zegt mij iets dat deze manier van werken in hun DNA zit. Een prettig bedrijf dus.

INTERIEURBEURS

Na een heerlijke en gezonde lunch in de showroom van 2tec2 kwamen we aan bij de interieurbeurs in Kortrijk. De trend Color Blocking was alom vertegenwoordigt. Hierdoor werd ik vooral blij van de stand van enkelen die zich daar niet aan hielden. Zoals die van Placabois, Marmer tentoongesteld in een meditatieve dome. Een prettig rustgevend sfeertje. Even een wereld weg van de beurs. Uiteraard hebben we meer gezien dan de stands zelf. Mooie producten en materialen. Zoals de kasten van Nestor&Rotsen. De stand bleef achter in het ontwerp waardoor de producten niet goed uit de verf kwamen, maar wauw, de producten! Te gek. Hiermee schaf je echt iets unieks aan.

Nestor & Rotsen

Nestor & Rotsen

Uiteraard hebben we nog meer moois gezien. Onderstaand een impressie hiervan.

We sloten af met een heerlijke cocktail bij de stand van 2tec2 en vervolgden onze weg terug naar Nederland. Het was een heerlijke dag. Bedankt voor de goede zorgen 2tec2!

Bent u beneiuwd naar bepaalde materialen, neemt u gerust contact met ons op.


Commenti


bottom of page