top of page
  • Foto van schrijverStudio Ruimte

Materialenbeurs 2018


MATERIA, de beurs op het gebied van materialen. In de breedste zin van het woord. Leer gemaakt van ingewanden, mango, vis of ananas. Gordijnen met daarin ledverlichting verwerkt, Een 3D printer waarmee je thuis d.m.v. het maken van 2 foto's je schoen kan printen, Een sjaal gemaakt van sigarettenpeuken en nog veel meer.

LEZINGEN:

Er waren verschillende lezingen met verschillende onderwerpen. Wij hebben vooral de lezingen over duurzaamheid gevolgd. Een thema waar we niet omheen kunnen. Mooi om voorbeelden te zien van industriele bedrijven die van hun afval weer producten maken. Hieronder iets meer over deze lezingen:

RECURF-UP

Mark lepelaar van recurf-up project zet binnenkort een database op van proefjes biobased plastic en textiel tesamen. Deze proefjes uiten zich vooral in materiaal met de hardheidseigenschappen van plastic en de tast van textiel heeft.

TEXPERIUM

Texperium in Haaksbergen heeft industriële machines. Zetten afval om naar materiaal. Hebben mensen/bedrijven nodig die t zelf vermarkten. Zij vragen de partij die het afval aan biedt altijd wat zij zelf nodig hebben en kijken of dit te maken is van dat materiaal.

FASHION FOR GOOD

Fashion for good richt zicht op een holistische aanpak van t duurzaam maken van de fashion markt. Ze worden gefund door grote kleding merken. Adviseren startups, accelereren bedrijven en informeren studenten via een museum. Geven advies op business modellen en slaan bruggen tussen ideeen, bedrijven en de markt. Een mooie inspiratie plek.

URBAN MINING

Herso is een houtbewerkingsbedrijf dat hout een tweede leven geeft. Alles wat je nodig hebt van hout kan hier gemaakt worden. Veel ervaring en een ruimdenkende eigenaar maken dit mogelijk. Rik Ruigrok. Hij werkt veel samen met Michel Baars van New Horizon. Hij is een Urban Miner. Hij sloopt oude gebouwen en geeft de grondstoffen/materialen (beton, hout, electra, etc.) die hier uit komen een tweede leven.

Materia, bedankt! Tot volgend jaar.

Zoekt u advies voor een materiaal dat u in uw huis het beste kunt gebruiken? Of bent u benieuwd naar duurzame materiaal oplossingen? Neem gerust contact met ons op!

T +31 (0) 6 17 144 526

Natasja@studioruimte.com

Comments


bottom of page