top of page
  • Foto van schrijverStudio Ruimte

Wonderwall Studios


Wonderwall Studios, dat is hun naam. Een bedrijfsbezoek aan een bedrijf dat prachtige houten wandpanelen vervaardigd.

ONTSTAAN

Net zo magisch als hun naam is het verhaal achter dit bedrijf en hun product. Reizend door Azië zag het koppel de overschotten hout. Daar moest iets mee gebeuren! En hoe! Prachtige, hoogwaardige wandbekleding van hout. Door intensieve samenwerking met de lokale bevolking geven ze ook de lokale ambachten een plek. Ook na het verkrijgen van succes in de wandpanelen, wat ook betekend dat sommige panelen heel hard gaan, blijven ze op zoek gaan naar bronnen hout die geschikt zijn om de panelen te blijven produceren.

AANBRENGEN

Er is overal over nagedacht. Zo zijn de panelen eenvoudig aan te brengen. Eén persoon kan het werk doen. Er is ook nagedacht over hoekdetails. Zelfs muren met een kromming kunnen keurig bekleed worden met het plaatmateriaal. Uiteraard mits je een bekwame interieurbouwer inschakelt.

KOSTEN

De panelen kosten zo tussen de 90 en 150 euro p. m2. Een uitschieter is het bijzondere paneel dat is gemaakt van moerashout. Jarenlang heeft dit onder water gelegen en heeft hierdoor een donkere kleur gekregen. Duikers struinen het moeras af en vervolgens wordt dit er vakkundig boven gehaald. Een kostbaar plaatje. Zo kan het paneel oplopen tot zo'n 450 euro p. m2. Maar dan heb je wel iets bijzonders.

Met dit materiaal maak je een mooi statement in je interieur, zoals we dit in het interieurplan voor een woonhuis in Teteringen hebben voorgesteld. Kijk op onze blog: Waarom een groot gebaar in je interieur creëren?

bottom of page