top of page
  • Foto van schrijverStudio Ruimte

Voor- en nadelen van Fenix plaatmateriaal


Bij een bezoek aan het bedrijf Leeuwerik Plaat kregen we een charmante presentatie van een italiaanse accountmanager van Fenix. Een prachtig materiaal met een extreem matte uitstraling wat op dit moment enorm in is.

KRASBESTENDIG

Altijd lastig om engels pratende italianen te verstaan, maar eigenlijk was dat niet nodig. Hij heeft ons keurig 'live' laten zien wat er bijzonder is aan het materiaal. Daarna mochten we zelf krassen, strijken en boenen. Het warm maken van de oppervlaktelaag zorgt er namelijk voor dat lichte krassen verdwijnen.

GEEN VINGERAFDRUKKEN

Totaal overtuigd ben ik van het verticale gebruik van de plaat (keukenkasten, balie, etc). Een absoluut pluspunt is dat je geen vingerafdrukken achterlaat. Je kunt het dus gebruiken en hoeft het niet te boenen. Ja, hehe... natuurlijk wel wanneer je morst of zo. Het is niet zelfreinigend.

TOT OP ZEKERE HOOGTE

Horizontaal kun je dit plaatmateriaal ook gebruiken. Zo kun je een zeer dunne, mat zwarte keukenblad in je keuken terug zien. Erg mooi, maarrrr.... diepe krassen krijg je er toch echt niet uit. Eenmaal door de toplaag heen is de plaat beschadigd en heeft het boenen geen zin meer. Dus geen kratje bier op de keukentafel zetten en deze verschuiven. Dat maakt geheid krassen en in mat zwart vallen ze dan enorm op.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN VAN FENIX VOOR UW MEUBEL OF PROJECT?

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP.

Afbeelding van Architectenweb
bottom of page