top of page
  • Studio Ruimte

Materialenbeurs Materia.


Het was weer heerlijk staaltjes aanraken. Voelen en kijken naar nieuwe materialen. de beurs Materia Xperience 2017. DE nieuwe materialen om je als interieurarchitect aan te verlekkeren. Samen met Maud van Halbeek op pad!

We begonnen met een inspirerende lezing van professor Rob Nijsse van de TU Delft. In deze lezing vertelde hij over de uitdagende projecten die hij heeft helpen uitvoeren met glas. Golvend glas (zoals bij museum het MAS) en glazen bakstenen. Vooral het project 'Chrystal House' van MVRD spreekt mij persoonlijk sterk aan. Een prachtig concept waar een opdrachtgever 'met ballen' achter stond. Duizenden bakstenen vervangen door glazen bakstenen. Maar ook de kozijnen van glas. Een grote glazen facade. Prachtig! Een eenduidig en sterk idee/beeld met veel complexe problemen waar je tegenaan loopt. Dhr. Nijsse vertelde over zijn uitdagingen met het materiaal glas. Per bakstenen deden ze er 5 minuten over om deze te 'metselen'. De zoektocht naar de producent van de glazen bakstenen. Een groot avontuur is het geweest waar hij ons enkele fragmenten van heeft mee gegeven.

Op de beurs kwamen we ook Peter Bomer tegen die 'The Wool Studio' promoot. Prachtige karpetten. Persoonlijk ben ik weg van de Soft Velvet. Heerlijk zacht tapijt. Maar ook de 3D kleden zou ik graag nog eens inzetten in een project als een kleed dat doorloopt op de wand, als een groot groen moeras.

Hout gekleurd en behandeld met epoxy maakt van het simpele vurenhout iets bijzonders en de koperen bekleding voor facades en meubels > wauw! Prachtig is dat toch. Die oxidatie. Het materiaal leeft, beweegt. En dan als toetje nog het gelaserde hout. We hebben weer inspiratie voor onze projecten. Weltrusten allemaal. Ik kan weer heerlijk dromen!

bottom of page