top of page
  • Studio Ruimte

5 tips voor 'Fun' in huis.​SMLXL


We zijn nooit te oud om jong te zijn. Bovenstaand plaatje is toch heerlijk?

Ik houd er van. Grapjes in huis. Een schommel in de gang. Al gebruik je 'm niet. Mijn mondhoeken gaan krullen. En dat is al wat waard toch? Wat is jouw gekste item in huis? Waar moet jij (of jouw gasten) om lachen elke keer wanneer je het ziet?

1. Gekke objecten

Een vriendin van me heeft een gele biljartbal in haar woonkamer liggen. De vorm en de kleur doen een beetje retro aan. Ik moet er om lachen. Het maakt de ruimte van haar. Haar humor vind je terug in de objecten.

2. Kunstkaarten

Zelf houd ik van allerlei kunstkaarten. Mooie illustratie's op kaarten. Gekke afbeeldingen van lokale kunstenaars of kunstenaars die ik op reis leer kennen. Meteen een mooi souvenier. Wij hebben een lade vol kaarten liggen die we afwisselen, maar ook gebruiken voor verjaardagen. Of gewoon zomaar een kaartje naar iemand toe te sturen.

Een paar simpele Ikea plankjes zorgen er voor dat je niet telkens hoeft te boren en een stuk flexibeler bent om te wisselen. Door deze plankjes in een stramien te hangen zorg je juist ook weer voor rust (orde) in je ruimte.

3. Een glijbaan i.p.v. een trap. Of naast je trap. Heerlijk toch. Als kind gleed ik van de leuning af. Dan is dit toch een stuk veiliger, ouders!

4. Een lamp in de vorm van een mannetje. Of een peertje met vleugels? Keramieke aapjes die peertjes vast houden?

5. Keramiek met een twist. Teksten, scheve kopjes, wegwerpbekers van keramiek gemaakt. Er is zooooo ontzettend veel. Het leukste vind ik zelf toch wel om deze bij lokale kunstenaars te kopen. Elke stad zit er vol van.

6. Deze kon ik je niet onthouden. Weliswaar niet IN huis, maar daarom doet het me niet minder lachen wanneer ik het zie! Harmen de Hoop, een kunstenaar die in de publieke ruimte de ruimte zelf aan de kaak stelt. Wat is die ruimte? Wat betekend deze ruimte? Dit werk is een van mijn favourieten!

Wat doet jou lachen in je huis?

bottom of page