top of page

Salone The Residence


Roel Ruijs, Beatrijs Aghina, Alex van Gastel en Jacomien van Haersma Buma- Zandt.

HOTELKAMERS

Een beurs in het hogere segment, in het prachtige Singer Laren. Tientallen ontwerpers en interieurarchitecten lieten zich zien aan het publiek middels het creëren en inrichten van zogenaamde 'hotelkamers'.

Voor ons sprong er een persoon uit. Roelfien Vos. De ruimte ademde kleur, comfort, kunstzinnigheid en eigenheid. Verschillende texturen, patronen en kleuren vormden samen een comfortabel en speels geheel. Helemaal weg waren we van de krukjes, ontworpen voor dit event die overigens geheel vielen binnen 1 van de 8 trends die volgens trendwatcher Monique van der Reijden, nu aan de gang is.

HOTELBESLISSERS IN GESPREK

We kregen een blik achter de schermen van The Dylan, Het conservatorium Hotel en Pulitzer Amsterdam. Hier kregen we alvast een 'sneakpeak' van een nieuwe kast voor The Dylan. Van Het Conservatorium Hotel werd duidelijk dat ze naast het hebben van een indrukwekkend interieur in Amsterdam, ze ook denken aan het creëren van uniformiteit tussen de hotels uit de keten, waarbij kunst een voorname rol krijgt. Ook schuwen ze pop-up winkels niet. Het voelt aan als een fijne mix tussen een ontwerp, en dit ontwerp levendigheid houden. Het Pulitzer Amsterdam heeft van meerdere gebouwen één hotel gemaakt. De ontwerper heeft er geslapen en geleefd om echt de connectie te maken met de omgeving en de ruimte. Een prachtige plek waar we zeker eens een kijkje gaan nemen.

HOE ONTWERP JE EEN HOTEL

Interessant was toch wel om de drive en achtergrond te horen en te zien van de hotelontwerpers Dorothee Meilichzon en Wim van de Oudeweetering. Daarbij in gesprek was Pierre Frey wiens stoffen wereldwijd in hotels wordt toegepast. Een interessant gesprek over wat hen drijft, hoe ze zich blijven vernieuwen en het wezenlijke onderdeel 'service' dat een prominente plek in het ontwerpproces krijgt.

BIJZONDERHEDEN

Het freshbed dat frisse lucht door je bed laat stromen, een lichtgevend keukenblad, een aquarium als keukeneiland en een televisie in een spiegel.

De krukjes van Roelfien Vos

De krukjes van Roelfien Vos

Het was een heerlijke dag! Bedankt en tot volgend jaar, Salone the Residence!!

bottom of page