top of page

Ruimte voor ouders én kinderen


Na een bezoek aan de familie Kemps hebben we besloten een geheel plan aan te bieden i.p.v. een advies voor de woonkamer. We gaan helpen rust te creëren voor de ouders en een duidelijke speelplek te creëren voor de kinderen. Een goed begin van het nieuwe jaar voor de familie Kemps én Studio Ruimte.

Inventarisatie gesprek

De familie heeft ons hun manier van leven vertelt. Uitgelegd wat hun wensen zijn en waar zij tegenaan lopen in hun huidige ruimte. De ruimte heeft een uitdaging. Er is namelijk een smal stuk in de woonkamer waar een sferische gaskachel staat. Heerlijk uiteraard, is het niet net zo dat dit stuk zich uitstekend leent als speelplek voor de kinderen. Dus, we gaan puzzelen! Hoe kunnen we de ouders van de haard laten genieten, zonder dat dit inboet op de ruimte voor de kinderen?

Plaats voor kinderen in de woonkamer

De familie heeft drie kinderen. En wie kent het niet? De stroom aan spullen die kinderen met zich mee brengen. We gaan een duidelijke plaats voor de kinderen ontwikkelen. Daarbij focussen we ons er op dat het gemakkelijk op te ruimen is, de ouders een plek hebben om zich terug te trekken en dat ze ook samen hun ding in de ruimte kunnen doen.

Lichtplan

Licht is een belangrijk onderdeel van een ruimte. Het kan voor veel rust en sfeer zorgen. Ook draagt goede verlichting bij aan je energie als persoon. Wanneer je leest bij slecht licht wordt je sneller moe, bijvoorbeeld. Bij de familie gaan we ervoor zorgen dat er gemakkelijk verschillende 'moods' aan te zetten zijn die passen bij de functie's die in de woonkamer plaats vinden.

Wordt vervolgd....

bottom of page